Search the Directory

Fabienne Huygen

Made with Love Productions

Specialties
  • Healing yoga with sound
  • Breathing
  • Sound healing
  • Mantra flow

Type of sessions
  • Individual - Face to Face
  • Group - Face to Face
  • Individual - Virtual (Skype, telephone, webinar, etc)
  • Group - Virtual (Skype, telephone, webinar, etc)

Languages
  • Dutch
  • English

Photo

Bio

Danspedagoge. Klankheling en rituele zang. Yoga-lerares.

Fabienne Huygen volbracht haar studies aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen en volgde verschillende internationale dansstages. Vervolgens danste ze bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (zowel in het Reisgezelschap als in de Opera) en De Hedendaagse Compagnie Aimé de Lignière.
Ze is afgestudeerd in danspedagogie aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier, en werkte als danspedagoge aan de Stedelijke Academies van Genk en Sint-Niklaas. Momenteel geeft ze les aan het Conservatorium te Mechelen.
Daarnaast verdiepte Fabienne zich sedert prille leeftijd in yoga, en ging op zoek naar de essentie van beweging en klank. Zo ontwikkelde ze cursussen Dans Jezelf — een vorm van meditatieve en expressieve beleving — waarin het helende centraal staat, en geeft ze nu yoga bij Radiant Light Yoga in Wilrijk en workshops bij Lighthouse Yoga in Antwerpen.
Fabienne genoot ook een volledige klassieke zangopleiding aan de Muziekacedemie te Antwerpen. Sinds lange tijd is ze geraakt door mantra’s en gaf ze verschillende klankconcerten waarin ze zingt met klankschalen, monochord en andere meditatieve instrumenten.
Fabienne werkte verschillende jaren als massagetherapeut en coach in het kuuroord De Schouw in Nederland waar ze haar intuïtief en energetisch werk verder kon vormgeven. De Indische cultuur vormt ongetwijfeld de rode draad doorheen Fabienne’s ontwikkeling. Zij ervaarde Indische dans als een gebed. Zij kwam eerst in contact met Bharata Natyam (klassiek Indisch ballet) en volgde les bij Jetty Roels. In Den Haag vervolledigde ze het repertoire bij Sittra Bonoo.
Om de waaier van verschillende Indische dansstijlen te leren kennen, kwam ze terecht bij Maya Sapera, waardoor ze nu choreografieën danst waarin zowel Bollywood als zigeunerdans, Kathak, alsook moderne Indische fusie centraal staan.
Fabienne was solo-danseres in de succesvolle musical Ganesh, de Perfecte God.
Ze treedt ook op in kindertheater van Sterrencirkels vzw, gericht op de integrale ontwikkeling van het authentieke kind.
Ze is opgenomen in het aanbod van Kleur Bekennen (intercultureel vormingsaanbod) als lerares yoga en geeft workshops Indische dans en Bollywood.

Address

Made with Love Productions
Theophiel Roucourtstraat 9
2600, Vlaanderen Berchem
België
Map It

Email

Email hidden; Javascript is required.

Phone

0484122186